Преди два дни премиерът Главчев обеща 1,3 милиона лева целева

...
 Преди два дни премиерът Главчев обеща 1,3 милиона лева целева
Коментари Харесай

Доц.Тодоров: Главчев да даде 1,3 млн.лв. и на частната педиатрия, както даде на държавната

 Screenshot 2024-05-08 205732

 

Преди два дни министър председателят Главчев даде обещание 1,3 милиона лв. целева държавна помощ за съществуващата държавна педиатрия в София. 


Г-н Премиер, похвално е, че държавното управление реши да отдели средства за децата на България. Но държавната финансова помощ следва да се разпределя равнопоставено сред всички лечебни заведения – без значение дали са държавни, частни или общински – задоволително е да сте открили острите потребности от усъвършенстване. И по тази причина би трябвало да посетите всички педиатрични клиники, като сте тръгнали – в София и в цялата страна – тъй като сте министър председател на цяла България и тъй като всички ние в цялата страна лекуваме български деца. Ние в Плевен, добре знае се, одобряваме най-тежките случаи!


Във всички български педиатрии имаме потребност от непрекъснато модернизиране на апаратурата, от нови вложения в продължаващо образование на нашите експерти, в това число специализации и струпване на опит в най-хубавите клиники в чужбина. Защото всички ние лекуваме децата на България и задачата ни е обща – непрекъснатото повишение качеството на лекуването и здравната грижа за всички наши, български, деца.


Г-н Премиер, неравнопоставеността във Вашите дейности кара другояче тържествените Ви думи „ приоритет на приоритетите е здравето на българските деца “ да олекват, когато посещавате една болница и единствено на нея давате целева държавна финансова помощ! „ Строявате “ Министерство на здравеопазването и МФ и се хвалите по малките екрани. Този курс на управление на страната и опазването на здравето е едностранен, разграничителен и празнословен.


Аз се преборих, посредством рекомендации от Германия и Франция, с цел да работя в една от най-модерните лечебни заведения на Балканите, където лекуваме най-тежките случаи от София, Северна и Южна България, в това число обособени пациенти от всички балкански страни, само че даже и в моето поделение имаме потребност да надградим съществуващата високотехнологична инсталация, с цел да се оправяме още по-успешно с ортопедични и травматични болести при дребните пациенти. Сигурно си представяте, че в случай че оставим тези малформации и отклонения след пубертета, няма да имаме пълноценни младежи, нито бойци, нито счетоводители.


Кога ще ни посетите в Плевен – – ще се радваме да Ви срещнем на място с нашите проекти за развиване и потребността от нови вложения, с цел да използваме най-рационално държавната помощ, която ни се поставя по равнопоставеност. Защото – Вие заявихте – разбирате, че здравето на децата на България има най-важното политическо, социално и икономическо значение за нацията, с цел да имаме на следващия ден здрави жители – учители, лекари, служители на реда, администрация и служители във всички браншове. 

Г-н Премиер, по всичко проличава, че тази най-важна тематика – „ приоритет на целите “ – ще Ви преследва до края на Вашия мандат, а от нейното разрешаване ще зависи с какво Вие самият ще останете в историята като министър председател на Родината. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР